1. U veliku činiju staviti brašno i so, i polako promešati.
2. U drugu činiju usuti vodu, šećer i kvasac. Ostaviti da kvasac malo naraste.
3. Umutiti jaje, dodati ulje, ajvar i kvasac. Sve polako dodavati u činiju sa brašnom.
4. Od navedene smese napraviti testo. Testo pokriti i ostaviti da malo naraste.
5. Testo staviti na ravnu, brašnom posutu površinu. Podeliti na 12 jednakih delova.
6. Svaki deo napraviti u obliku kiflice.
7. Ako želite, u svaku staviti po kocku kačkavalja ili malo seckanog suvog mesa.
8. Rastopiti maslac na tihoj vatri i svaku kiflicu umočitii do pola u maslac. Zatim slagati u tepsiji obloženoj papirom za pečenje.
9. Ostaviti loptice u tepsiji desetak min. Pre pečenja buhtlice premazati umućenim jajetom, i odozgo posuti narendanim sirom.
10. Peći 25-30 min. na tempraturi 200°C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus