1. U veliku činiju staviti brašno i so, i polako promešati.


Sastojci:

500 g brašna

25 g svežeg kvasca

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

1 jaje

2-3 kašike ajvara

75 ml ulja

250 ml vode

50 g kačkavalja

50 g otopljenog maslaca

2. U drugu činiju usuti vodu, šećer i kvasac. Ostaviti da kvasac malo naraste.

3. Umutiti jaje, dodati ulje, ajvar i kvasac. Sve polako dodavati u činiju sa brašnom.

4. Od navedene smese napraviti testo. Testo pokriti i ostaviti da malo naraste.

5. Testo staviti na ravnu, brašnom posutu površinu. Podeliti na 12 jednakih delova.

6. Svaki deo napraviti u obliku kiflice.

7. Ako želite, u svaku staviti po kocku kačkavalja ili malo seckanog suvog mesa.

8. Rastopiti maslac na tihoj vatri i svaku kiflicu umočitii do pola u maslac. Zatim slagati u tepsiji obloženoj papirom za pečenje.

9. Ostaviti loptice u tepsiji desetak min. Pre pečenja buhtlice premazati umućenim jajetom, i odozgo posuti narendanim sirom.

10. Peći 25-30 min. na tempraturi 200°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: serbiancafe.com