1. Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko, prohlađen otopljen puter i viljuškom izgnječene banane.
2. U brašno umešajte sodu bikarbonu, dodajte mleveni lan, so, cimet, karanfilić i sve promešajte.
3. Ispecite kratko u suvom tiganju orahe (oko 5 minuta) i krupno ih iseckajte.
4. Odvojte šaku oraha za posipanje odozgo, a ostale pomešajte sa brašnom i sjedinite sa tečnom masom.
5. Sve lagano promešajte i stavite u kalup 12 x 30cm koji ste obložili papirom za pečenje.
6. Odozgo pospite orahe koje ste odvojili. Pecite u rerni zagrejenoj na 180 stepeni 50 minuta. Savršena poslastica uz kafu ili čaj. Prijatno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kuvajsam.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus