1. Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko, prohlađen otopljen puter i viljuškom izgnječene banane. 


Sastojci:

125g putera

100g šećera

2 jaja

60ml mleka (vode)

4 banane

200g brašna

100g mlevenog lana

100g oraha

½ kašičice sode bikarbone

prstohvat soli

1 kašičica cimeta

½ kašičice mlevenog karanfilića

2. U brašno umešajte sodu bikarbonu, dodajte mleveni lan, so, cimet, karanfilić i sve promešajte. 

3. Ispecite kratko u suvom tiganju orahe (oko 5 minuta) i krupno ih iseckajte. 

4. Odvojte šaku oraha za posipanje odozgo, a ostale pomešajte sa brašnom i sjedinite sa tečnom masom. 

5. Sve lagano promešajte i stavite u kalup 12 x 30cm koji ste obložili papirom za pečenje. 

6. Odozgo pospite orahe koje ste odvojili. Pecite u rerni zagrejenoj na 180 stepeni 50 minuta. Savršena poslastica uz kafu ili čaj. Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kuvajsam.com