1. Staviti kvasac u mlaku vodu sa šećerom. U vanglu staviti prosejano brašno i sve ostale sastojke. Na kraju dodati kvasac. Kvasac treba samo da krene, ne skroz da uskisne. Testo dobro umesiti. Lepiće se za ruke jer je mekano, pouljite ruke kada mesite.
2. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti pola sata da narasta dok se duplira. Testo premesiti, pa na radnu površinu posutu brašnom izručiti testo. Podeliti ga na 10 jufki.
3. Svaku jufku rastanjiti rukama na veličinu desertnog tanjira. Poređati u pleh. Umutiti jaja viljuškom pa dodajte kiselo mleko. Sve dobro sjediniti, pa staviti preko lepinja, ali ne do ivice. Da pola prsta ostane praznog testa, otprilike idu po tri kašike na testo. Dok ne utrošite sve. Preko ide dosta sira i kajmaka.
4. Tako nafilovano ostaviti da narasta još jedno 15 minuta.
5. Stavite da se peče na 220 stepeni 20 minuta u zavisnosti od rerne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: tortekolaci.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus