1. Zamesiti smesu od brašna i slane vode i dodati malo masti.
2. Od smese izdvojiti 24 jufkice i razvući ih oklagijom, a zatim premazati mašću i po dve ispeći
3. Pripremiti fil od sira, kamaka i žumanaca. Naparviti čvrst sneg od belanaca i pomešati ga sa predhodnom smesom. Dodati malo masti i mleka.
4. Tepsiju premazati mašću, a zatim poslagati pečene kore koje su pretkodno natopljene nadevom.
5. Pripremljenu gibanicu iznušiti viljuškom i staviti da se peče u rerni na 180 stepeni
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Brza proja sa čvarcima
Gusta mac and cheese čorbica
Pileće belo meso u sosu sa vinom
Pite od sira i krompira na turski način