1. Zamesiti smesu od brašna i slane vode i dodati malo masti.


Sastojci:

1kg brašna

mast

500g sira

500g kajmaka

10 jaja

mleko

2. Od smese izdvojiti 24 jufkice i razvući ih oklagijom, a zatim premazati mašću i po dve ispeći

3. Pripremiti fil od sira, kamaka i žumanaca. Naparviti čvrst sneg od belanaca i pomešati ga sa predhodnom smesom. Dodati malo masti i mleka.

4. Tepsiju premazati mašću, a zatim poslagati pečene kore koje su pretkodno natopljene nadevom.

5. Pripremljenu gibanicu iznušiti viljuškom i staviti da se peče u rerni na 180 stepeni

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/