Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gurmanska projara sa ajvarom na seljački način

Ova projara je pravi spektakl za gurmanska nepca, probajte je obavezno

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Najpre sjedinite suve sastojke u jednoj posudi: obe vrste brašna, kukuruzni griz i prašak za pecivo.


Sastojci:

3 jaja

2 kašičice soli

350 ml kisele vode

100 g ulja

200 g pšeničnog brašna

150 g kukuruznog brašna

85 g kukuruznog griza

1 prašak za pecivo

3 kašike ljutog ajvara

65 g kulena

100 g trapist sira

3 kisela krastavčića

Još:

susam za posipanje

2. U drugoj posudi kratko izmiksajte jaja sa solju, dodajte kiselu vodu i ulje, izmešajte pa dodajte mešavinu suvih sastojaka, a potom i ajvar i sve dobro izmiksajte.

3. Na samom kraju ubacite kulen iseckan na sitne kockice, rendani trapist sir i kisele krastavčiće iseckane na kockice. Sve dobro izmešajte kašikom i smesu rasporedite u kalup za mafine koji ste prethodno obložili papirnim korpicama. Možete ga i nauljiti ako nemate papirne korpice. Trebaće vam dva kalupa. 

4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni, oko 30 minuta.

5. Projara je najbolja još topla, a poslužite je uz šolju jogurta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/ 

Izvor: mysticcakes.wordpress.com

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti