U mlakoj vodi otopiti šećer i kvasac, u prosejano, zagrejano na sobnoj temperaturi, brašno, sipati kvasac i zamesiti testo koje se neće lepiti za prste. Ostaviti dvadesetak minuta na toplom, da naraste.


Sastojci:

1/2 parčeta kvasca 2dl mlake vode 3 kašike smedjeg šećera 300 grama brašna za fil 200 grama rendane bundeve *pečenke* 150 grama oraha 3 kašike smedjeg šećera rendana kora od 1/2 pomorandže za posipanje 1 kašika smedjeg šećera i desetak jezgra oraha

Za to vreme narendati očišćenu bundevu na krupno rende, dodati rendanu koru pomorandže i šećer i sve promešati.Nadošlo testo premesite i razvijte koru u obliku pavougaonika. Rasporedite bundevu, preko bundeve pospite mlevene orahe i savijajte koru u obliku rolata.Pleh obložite pek papirom, postavite pripremljen rolat-štrudlu u pleh. pored štrudle možete poredjati nekoliko komada bundeve posute smedjim šećerom.

Pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni dok porumeni. Ohladite, pospite šećerom i servirajte sa pečenom bundevom