1. U činiju sa brašnom sipajte prašak za pecivo, dve kašike šećera i pola kašičice soli. Kada ih umešate, polako dodajte prvo ulje a zatim i pivo i rakijsku čašu kisele vode. Od toga zamesite testo, dok ne dobijete glatku i homogenu masu.


Sastojci:

1 kg brašna

½ l ulja

1,5 čaša piva

2 praška za pecivo

šećer

susam

so

kisela voda

2. Zbog praška za pecivo, budite spremni da se kiflice veoma povećaju, pa ih umesite tanke i manje. Premažite ih kiselom vodom i – ukoliko ste zacrtali da budu za slani deo trpeze - posejte malo krupne soli koja će kasnije lepo hrskati. Složite ih u pleh koji ste premazali margarinom i pecite na 200 stepeni. Kada se zarumene, smanjite temperaturu na 180 stepeni.

3. Kada su gotove, izvadite ih iz rerne i odmah prekrijte čistom platnenom krpom, ne pritiskajući ih.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: mogujatosama.rs