Ugrejati mleko, da ne bude vrelo i usuti kašičicu šećera, 2 kašičice brašna i izdrobiti kvasac. Sve izmešati, pokriti krpicom i ostaviti na toplo da se kvasac digne.
Zatim u činiju za mešenje usuti brašno, žumanca, ulje, šećer i mleko sa dignutim kvascem. Umesiti glatko testo, pokriti i ostaviti da nadodje.
Zatim testo još jednom premesiti i ostaviti još jednom da nadodje. Nakon toga, testo razviti na radnu površinu na prst debljine. Čašom vaditi krofne i pržiti u zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu žutu boju.
Krofne puniti nadevom po želji i posuti prah šećerom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus