1. U malu činiju usuti malo vode, šećer i kvasac. Ostaviti činiju na toplom mestu da kvasac naraste.


Sastojci:

1 mala kašika šećera

2 1/2 male kašike kvasca

3 šolje brašna

3 šolje integralnog brašna

1/3 + 2 velike kašike maslinovog ulja

2 šolje mlake vode

krupne soli

2. U veliku činiju usuti obe vrsta brašna. Nadokiseo kvasac, ostatak vode i ulje polako dodavati u činiju sa brašnom. Od navedenih sastojka napraviti testo. Testo premazati sa 2 kašike ulja i pokriti sa providnom folijom.

3. Nadokislo testo staviti na radnu i brašnom posutu površinu. Testo podeliti na 12 jednakih delova. Svaki deo napraviti u oblik loptice i pomocu oklagije razvuci u krug.

4. Pripremljeno testo staviti u tepsiju, pokriti sa čistom salvetom i ostaviti da malo naraste.

5. Pre pečenja, posuti testo sa krupnom soli. Peći 10-15 min. u zagrejanoj rerni na temperaturi od 220°C. Pečene pogačice pokriti sa čistom krpom da malo omekšaju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/ 

Izvor: serbiancafe.com