1. U malu činiju usuti malo vode, šećer i kvasac. Ostaviti činiju na toplom mestu da kvasac naraste.
2. U veliku činiju usuti obe vrsta brašna. Nadokiseo kvasac, ostatak vode i ulje polako dodavati u činiju sa brašnom. Od navedenih sastojka napraviti testo. Testo premazati sa 2 kašike ulja i pokriti sa providnom folijom.
3. Nadokislo testo staviti na radnu i brašnom posutu površinu. Testo podeliti na 12 jednakih delova. Svaki deo napraviti u oblik loptice i pomocu oklagije razvuci u krug.
4. Pripremljeno testo staviti u tepsiju, pokriti sa čistom salvetom i ostaviti da malo naraste.
5. Pre pečenja, posuti testo sa krupnom soli. Peći 10-15 min. u zagrejanoj rerni na temperaturi od 220°C. Pečene pogačice pokriti sa čistom krpom da malo omekšaju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus