1. Umutiti jaja i polako dodavati šećer, omekšani maslac, ulje, ekstrat od vanile, sok od narandže i koricu od narandže.
2. U umućenu smesu polako dodavati brašno, pomešano sa praškom za pecivo.
3. Od navedene smese napraviti testo. Testo pokriti sa providnom folijom i ostaviti sat vremena.
4. Od testa otkidati male komadiće veličine oraha i oblikovati u loptice. Loptice uvaljati u prah šećer i staviti u tepsiju obloženu sa papirom za pečenje.
5. Napraviti razmak jer pogačice porastu u toku pečenja.
6. Peći 10-15 min. na temperaturi od 180°C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus