1. Smiksati brašno, prstohvat soli, jaja, mleko i mineralnu vodu te ostaviti da smesa odstoji pola sata. Timijan oprati i otkinuti listiće.
2. Crveni luk oljuštiti i sitno naseckati. Tikvicu oprati, očistiti i sa sirom narezati kocke.
3. U loncu zagrejati maslac i crveni luk popržiti da bude slatkast. Dodati narezanu tikvicu i popržiti. Uliti pavlaku i skuvati gust krem. Začiniti pasiranim paradajzom, paprikom, posoliti i pobiberiti.
4. Testo promešati i dodati timijan. U tiganju zagrejati mast i postupno ispeći 4 palačinke.
5. Rernu zagrejati na 220˚C. Posudu za pečenje premazati maslacem. Palačinke staviti na dasku. Narezane tikvice izmešati s pola kocki sira te ih razdeliti na palačinke. Palačinke zarolati i poređati jednu do druge u posudu za pečenje. Posuti ostatkom sira i staviti u rernu na 20 – 25 minuta na 200˚C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: krenizdravo.rtl.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus