1. Smiksati brašno, prstohvat soli, jaja, mleko i mineralnu vodu te ostaviti da smesa odstoji pola sata. Timijan oprati i otkinuti listiće.


Sastojci:

150 g crvenog luka

400 g tikvica

150 g gaude

1 kašika maslaca

100 g pavlake

3 kašike pasiranog paradajza

so, biber

1 kašika ljute paprike

2 kašike maslaca

2. Crveni luk oljuštiti i sitno naseckati. Tikvicu oprati, očistiti i sa sirom narezati kocke.

3. U loncu zagrejati maslac i crveni luk popržiti da bude slatkast. Dodati narezanu tikvicu i popržiti. Uliti pavlaku i skuvati gust krem. Začiniti pasiranim paradajzom, paprikom, posoliti i pobiberiti.

4. Testo promešati i dodati timijan. U tiganju zagrejati mast i postupno ispeći 4 palačinke.

5. Rernu zagrejati na 220˚C. Posudu za pečenje premazati maslacem. Palačinke staviti na dasku. Narezane tikvice izmešati s pola kocki sira te ih razdeliti na palačinke. Palačinke zarolati i poređati jednu do druge u posudu za pečenje. Posuti ostatkom sira i staviti u rernu na 20 – 25 minuta na 200˚C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: krenizdravo.rtl.hr