Imate goste, a niste kupili dovoljno hleba... Ne brinite ova pogača je gotova za tili čas
Sastojci:
- 200 g brašna (glatko)
- 7,5 g praška za pecivo
- pola male kašičice soli (3 g)
- 40g otopljenog maslaca
- 130 g jogurta (3/4 standardne čašice)
Priprema:
U brašno dodati prašak za pecivo, so, dobro promešati, pa dodati rastopljeni maslac i jogurt, umesiti mekano homogeno i neljepljivo za prste testo. Odmah stanjiti prst debelo u krug, premestiti na papir za pečenje i peći oko 12 minuta.
SAVET:
Isto testo možete razvaljati još tanje, pa filovati odozgo kao za pizzu prema svom ukusu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: sasina-kuhinja.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus