Posna varijanta omiljene "grickalice"

Sastojci:

1 testo za picu

1/2 kg spanaća ili neke druge vrste zelja

1 kašika kapara

3/4 šolje crnih maslina

1 čen belog luka

3/4 šolje ulja

biber

so

Priprema:

Očišćeno i oprano zelje obariti u vreloj vodi i ostaviti da se ocediti u cediljki. Iz maslina izvaditi koštice i iseći na kriške. Prepolovljen beli luk propržiti na ulju kako bi poprimilo njegov miris. Iz ulja izvaditi luk i baciti ga, a dodati masline, začine, zelje i so, promešati, pa sve zajedno pržiti na umerenoj temperaturi desetak minuta. Razviti testo za picu i na njega staviti prethodno pripremljeni fil od zelja.

Picu peći na jakoj vatri oko 30 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: posnajela.rs