Kad ih jednom probate stalno ćete ih praviti.
Potrebno je:
400 g crnog brašna
200 g belog brašna
400 ml vode
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika smeđeg šećera
2 kašičice soli
1 kockica kvasca
1 kašičica šećera
pospite kimom i susamom
Priprema
U toloj vodi, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti obe vrste brašna, dodati ulje, šećer, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Zamešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
Naraslo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu podlogu i podeliti ga na deset delova. Od svakog dela napraviti pogačicu (hlebčić). Napravljene hlebčiće poređati u pleh, preko pek papira (pleh, vel. 30x40cm) i ostaviti da narastu.
Rernu uključiti na 200 stepeni. Narasle hlebčiće premazati vrelom vodom i staviti u zagrejanu rernu. Zatim se rerna smanji na 180 stepeni i ispeći hlebčiće. Ispečene hlebčiće izvaditi, premazati toplom vodom, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade, pa ih poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
Izvor: recepti.com
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno