Uživajte u mekanim i mirisnim domaćim kiflicama.

Sastojci:

  • 200 ml mleka
  • kockica kvasca
  • jaje
  • žumance
  • 1,5 dl ulja
  • 500 g mekog brašna
  • malo šećera
  • so
  • kečap
  • šunka
  • kaćkavalj
  • origano
  • margarin
  • susam

Priprema:

1. U mlako mleko dodajte kašičicu soli, kašičicu šećera, kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe.

2. U vanglicu stavite jaje, posolite i sjedinite s uljem. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte čistom krpom i ostavite da testo nadođe.

3. Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesite a onda podelite na dva dela.

4. Svaki deo posebno razvucite na što veći krug, zatim podelite na 12-16 trouglova. Na svaki trougao stavite kečap, šunku, kačkavalj i origano, pa urolajte u kiflu.

5. Kifle stavljajte na pleh obložen peki papirom i ostavite 30 minuta da kifle nadođu.6.

6. Nadošle kifle premažite umućenim žumancetom s malo mleka i pospite susamom.

7. Na svaku kiflu stavite po kockicu ili izrendajte margarin.

8. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs