Uživajte u mekanim i mirisnim domaćim kiflicama.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- kockica kvasca
- jaje
- žumance
- 1,5 dl ulja
- 500 g mekog brašna
- malo šećera
- so
- kečap
- šunka
- kaćkavalj
- origano
- margarin
- susam
Priprema:
1. U mlako mleko dodajte kašičicu soli, kašičicu šećera, kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe.
2. U vanglicu stavite jaje, posolite i sjedinite s uljem. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte čistom krpom i ostavite da testo nadođe.
3. Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesite a onda podelite na dva dela.
4. Svaki deo posebno razvucite na što veći krug, zatim podelite na 12-16 trouglova. Na svaki trougao stavite kečap, šunku, kačkavalj i origano, pa urolajte u kiflu.
5. Kifle stavljajte na pleh obložen peki papirom i ostavite 30 minuta da kifle nadođu.6.
6. Nadošle kifle premažite umućenim žumancetom s malo mleka i pospite susamom.
7. Na svaku kiflu stavite po kockicu ili izrendajte margarin.
8. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno