Odlično pecivo koje se dobro slaže sa jogurtom. Uživajte u vikendu.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 2 jajeta
- malo soli
- malo masti ili ulja za prženje
- 500-700 g brašna
Priprema:
1. Obarite krompir u ljusci, pa ga oljuštitie i ispasirajte. Dodajte 2 razmućena jajeta, malo masti, soli, brašna po potrebi da se dobije čvrsto testo od kojeg mogu da se prave perece.
2. Perece pržite na vreloj masti ili ulju. Služite ih uz kiselo mleko ili jogurt dok su još tople.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno