Odlično pecivo koje se dobro slaže sa jogurtom. Uživajte u vikendu.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 2 jajeta
- malo soli
- malo masti ili ulja za prženje
- 500-700 g brašna
Priprema:
1. Obarite krompir u ljusci, pa ga oljuštitie i ispasirajte. Dodajte 2 razmućena jajeta, malo masti, soli, brašna po potrebi da se dobije čvrsto testo od kojeg mogu da se prave perece.
2. Perece pržite na vreloj masti ili ulju. Služite ih uz kiselo mleko ili jogurt dok su još tople.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus