Odlično pecivo za doručak ili večeru sa džemom, nutelom ili u slanoj verziji sa kajmakom i šunkom.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 štapić putera
- 1 šolja mlaćenice
Priprema:
Pre pravljenja puter držite u zamrzivaču, a mlaćenica mora da bude hladna.
Stavite brašno u veliku posudu, dodajte puter koji samo što ste izvadili iz zamrzivača i narendajte. Dobro sjedinite. Dodajte hladnu mlaćenicu i sve dobro umesite dok ne dobijete lepljivo testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i pobrašnjenim rukama umesite mekano testo. Razvucite testo, ne mnogo tanko i čašicom vadite kružne oblike. Nemojte uvrtati čašu nego je samo pritisnite i tako izvlačite oblike.
Stavite u pleh obložen pek papirom sa razmakom i pecite u zagrejanoj rerni na 230°C nekih 12-14 minuta. Premažite ih rastopljenim maslacem i pustite da maslac upije.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus