Odlično pecivo za doručak ili večeru sa džemom, nutelom ili u slanoj verziji sa kajmakom i šunkom.

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 1 štapić putera
  • 1 šolja mlaćenice

Priprema:

Pre pravljenja puter držite u zamrzivaču, a mlaćenica mora da bude hladna.

Stavite brašno u veliku posudu, dodajte puter koji samo što ste izvadili iz zamrzivača i narendajte. Dobro sjedinite. Dodajte hladnu mlaćenicu i sve dobro umesite dok ne dobijete lepljivo testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i pobrašnjenim rukama umesite mekano testo. Razvucite testo, ne mnogo tanko i čašicom vadite kružne oblike. Nemojte uvrtati čašu nego je samo pritisnite i tako izvlačite oblike.

Stavite u pleh obložen pek papirom sa razmakom i pecite u zagrejanoj rerni na 230°C nekih 12-14 minuta. Premažite ih rastopljenim maslacem i pustite da maslac upije.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  
Izvor: stvarukusa.rs