1. U veću plasticnu posudu pomešati brasno, so i puter i dobro izmešati.


Sastojci:

450 g brašna
150 ml mleka
2 kašike suvog kvasca
1 kašičica šešera
1 1/2 kašičica soli
20 g putera
200-250 ml vode

2. Mleko zagrejati (da bude mlako) i staviti šećer i suvi kvasac pa sačekati da kvasac naraste. Kad kvasac nadođe, dodati sadržaj u brašno, mešati i lagano dodavati vodu dok ne dobijete smesu koja nije ni mekana a ni  previše tvrda.

3. Ostaviti testo da naraste, pa dobro premesiti i istresti na brašnavu podlogu. Premesiti na brašnu pa razvaljati po duzini, urolati i prebaciti u kalup za pečenje (dimenzije su 25x13x8 cm). Ostaviti dobro da naraste (oko sat vremena) pa peći na 200 stepeni dok ne dobije finu rumenu boju.