1. U mlako mleko dodati dva jajeta, ulje, šećer, kvasac, koricu pomorandže i pola brašana. Izmutiti dobro varjačom pa dodati so i ostatak brašna. Kad ste dobro izradili testo pokrite kesom i krpom i stavite na toplo da naraste.


Sastojci:

1/2 l mlakog mleka

800 g brašna

2  jaja +1 žumance

1 šoljica ulja

1 kašičica šećera

korica pomorandže

1/2 kašičice soli

kockica kvasca (40 g)

2. Premesiti testo ponovo, i opet pustiti da naraste. Zatim istresti na sto  i razvući ga oklagijom tanko na pola santimetra debljine.

3. Vaditi većom čašom krugove kao za krofne.  Svaki krug namazati uljem i slagati 4 kruga jedan na drugi. Malo razvući rukom pa ga presaviti na pola ka unutrašnjoj strani i spojiti vrhovima prstiju ivicu na jednom mestu. Pritisnuti po sredini malim okruglim predmetom (može olovka) pa opet spojiti suprotne  donje stranice pa ponovo pritisnuti olovkom po sredini da se dobije cvet.

4. Ređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, pokriti da naraste 20 minuta. Premazati žumancetom u koje ste dodali nekoliko kapi ulja.

5. Peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni C.

Izvor: Kod bake u gostima