1. U posudu sipajte mlaku vodu, dodajte svež kvasac, malo šećera i malo mleka. Ostavite oko pola sata da naraste.
2. U posudu za mešenje dodajte sve vrste brašna i so. U sredinu sipajte smesu s kvascem i dodajte mlaku vodu po potrebi.Pazite da testo ne bude previše tvrdo.
3. Mesite dovoljno dugo da se masa sjedini. Pokrijte testo vlažnom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi da se diže tri-četiri sata.
4. U međuvremenu testo premesite još najmanje tri puta. Ponovo ga premesite i podeliti na tri dela.
5. Radnu površinu pospite mešavinom integralnog i belog brašna. Na brašno stavite deo testa i formirajte hleb. To uradite sa sva tri dela.
6. Pleh pospite mešavinom brašna, pa spustite vekne tako da se ne dodiruju. Pokrijte salvetom i ostavite da odstoje oko pola sata.
7. Hleb stavite u mlaku rernu i pecite prvo na jačoj temperaturi od oko 250 stepeni, pa posle dvadesetak minuta smanjite na 220 stepeni. Pecite oko 40 minuta.
8. Kada je hleb pečen, isključite rernu i ostavite ga u rerni nekoliko sati. Na taj način kora će omekšati i biti mekano-hrskava.