Kvasac rastopiti u malo mlake vode pa dodati šećer i promešati da se istopi. U vanglu razbiti cela jaja pa ih malo žicom umutiti dodati kvasac, mleko, jogurt, korica limuna pola brašna i so. Dobro izraditi testo varjačom ( izlupati da bude glatko) pa dodati ostatak brašna.
Umesiti glatko testo, pokriti folijom i krpom i ostaviti na toplom da naraste. Dva puta premesiti. Kad je drugi put naraslo, istresti na pobrašnjivenu površinu i premesiti, i razvući za prst debljine i seći uštipke ( kao na slici) Slagati u poslužavnik koji ste prethodno dobro nauljili da se ne lepe.
Pokriti i ostaviti 15 min. da narastu a zatim ih pržiti u dubokom ulju. Gotove uštipke posuti prah šećerom zamirisano vanilom. I sutra dan su odlične... Sladite se mili moji.
Još puno lepih domaćih recepata
kodbakeugostima.blogspot.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus