Sastojci:
Za osnovno testo:
- 450 - 500 g pšeničnog brašna
- 1 kašika šećera
- 13 g svežeg kvasca
- 125 ml tople vode
- 125 ml toplog mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 50 g putera
Za testo od pirinča:
- 150 - 170 g pirinčanog brašna
- 8 g svežeg kvasca
- 2 kašike šećera
- 2 kašike biljnog ulja
- pola kašičice soli
- 200 ml tople vode
Priprema:
Napravite domaće lepinje sa hrskavom šarenom koricom koje ne samo da mame pogled, već osvajaju i svakim zalogajem. Spoj klasičnog mekog testa i neobičnog pirinčanog premaza daje im posebnu teksturu i ukus koji ćete pamtiti.
Umutite sastojke za osnovno testo i dobro umesite rukama. Pokrijte testo i ostavite da odmara 50–60 minuta.
U međuvremenu pripremite testo od pirinča – sjedinite sve sastojke i ostavite da nadođe.
Od osnovnog testa formirajte lepinjice. Površinu svake lepinje premažite tankim slojem pirinčanog testa. Pecite lepinje na 180°C 40–45 minuta, dok ne porumene.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini