Sastojci:
Za testo:
- 200 ml kefira
- 4 kašike pavlake
- 1 jaje
- 0,5 kašičice soli
- 0,5 kašičice sode bikarbone
- 250 g brašna
Za fil:
- 250 g svežeg sira (krem sir, sitni ili mladi sir)
- 40 g spanaća (svežeg ili blanširanog, sitno seckanog)
- 30 g mladog luka (sitno seckanog)
Za prženje:
- ulje
Priprema:
Kad hoćete nešto brzo, mekano i zasitno za doručak ili užinu, ove punjene lepinjice su pravi pogodak – nema čekanja, nema kvasca, a ukus fenomenalan.
U većoj činiji pomešajte kefir, pavlaku i jaje. Dodajte so i sodu bikarbonu, pa dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno i umesite mekano, ali neljepljivo testo. Po potrebi dodajte još malo brašna.
U posebnoj činiji pomešajte sir, seckani spanać i mladi luk. Testo podelite na 6 - 8 loptica. Svaku lopticu spljoštite, stavi kašiku fila u sredinu, pa zatvorite kao buhtlu i blago oblikujte u lepinju.
U tiganju zagrejte malo ulja, pa lepinje pecite na srednje jakoj vatri, sa obe strane, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini