Sastojci:
- 2 jajeta
- pola kašičice praška za pecivo
- 20 ml vruće vode
- 20 g plavog psilijuma
Priprema:
Lagane, mekane i potpuno bez brašna. Ove kajzerice su odličan izbor za doručak, sendviče ili uz čorbu. Spolja hrskave, unutra vazdušaste.
Uključite rernu na 180°C i obložite pleh papirom za pečenje. U manjoj činiji razbijte jaja i umutite ih viljuškom. Dodajte prašak za pecivo i vruću vodu, pa promešajte. Umutite psilijum u smesu i ostavite da odstoji 5–7 minuta da se zgusne. Oblikujte kajzericu rukama (možete dodati malo ulja na dlanove da se ne lepi).
Stavite na pleh, po želji zarežite površinu u obliku krstića. Pecite 25–30 minuta dok ne porumeni i spolja postane čvrst. Ohladite 5 minuta pre sečenja.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije