1. Prosejano brašno pomešati s kvascem, dodati so, mlaku vodu i zamesiti testo malo ređe nego za hleb. Testo mesiti drvenom kašikom sve dok ne počne da se odvaja od zidova vanglice. Pokriti čistom krpom i ostaviti da naraste.


Sastojci:

1/2 kg brašna

300 ml vode (mlake)

1 kesica suvog kvasca (7 grama)

1/2 kašičice soli

ulje ili mast za prženje

2. U dublji sud staviti dosta ulja (masti), zagrejati ga, smanjiti temperaturu i pržiti testo – mekike.

3. Ruke nakvasiti u vodi, od naraslog testa kidati parčiće (veličine male jabuke), razvući u željene oblike, staviti na zagrejano ulje i s obe strane pržiti 3-4 min.

4. Pržene mekike izvaditi iz ulja, staviti na kuhinjski papir da se ulje ocedi i vruće služiti uz sir, kiselo mleko itd.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/ 

Izvor: krstarica.com