Lepinje su vrsta peciva koje domaćice često prave, a mogu biti odlična zamena za hleb. Testo je mekano i vazdušasto, idealno za tople sendviče. Neobičan način pripreme uz pomoć rešetke iz rerne učiniće ih još atraktivnijim za oko. A kada ih na kraju pečenja premažete puterom nećete imati strpljenja da čekate da se ohlade - mirisaće cela kuća.
- Sastojci:
- 280 g brašna
- 150 ml mleka
- 1 jaje
- 30 g šećera
- pola kašičice soli
- 20 g putera
- 7 g suvog kvasca
- 1 kašika rastopljenog putera
Priprema:
U činiji pomešajte mleko sa šećerom, kvascem i jajima, dodajte brašno i so i ostavite da se testo diže 20 minuta. Dodajte puter i ostavite da se diže 1 sat, ili dok se ne udvostruči. Podeliti testo na četiri dela, staviti u pleh i odozgo pritisnuti rešetkom iz rerne. Peći na 170°C 35 minuta, premazati otopljenim puterom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem