Lepinje su vrsta peciva koje domaćice često prave, a mogu biti odlična zamena za hleb. Testo je mekano i vazdušasto, idealno za tople sendviče. Neobičan način pripreme uz pomoć rešetke iz rerne učiniće ih još atraktivnijim za oko. A kada ih na kraju pečenja premažete puterom nećete imati strpljenja da čekate da se ohlade - mirisaće cela kuća.

  • Sastojci:
  • 280 g brašna
  • 150 ml mleka
  • 1 jaje
  • 30 g šećera
  • pola kašičice soli
  • 20 g putera
  • 7 g suvog kvasca
  • 1 kašika rastopljenog putera

Priprema:

U činiji pomešajte mleko sa šećerom, kvascem i jajima, dodajte brašno i so i ostavite da se testo diže 20 minuta. Dodajte puter i ostavite da se diže 1 sat, ili dok se ne udvostruči. Podeliti testo na četiri dela, staviti u pleh i odozgo pritisnuti rešetkom iz rerne. Peći na 170°C 35 minuta, premazati otopljenim puterom. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE