Medaljoni sa spanaćem mogu se služiti kao predjelo.
Sastojci
TESTO
1 kg brašna tip 400
1/2 l mleka
2 dcl ulja
1 kocka svježeg kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
1 jaje za premazivanje
FIL ZA PUNJENJE
300 g sira
malo obarenog spanaća
150 g na kockice iseckane salame
malo soli
Način pripreme
Sve suve sastojke pomešajte.
Sveži kvasac dodajte u malo mlakog mleka sa malo soli, šećera i jednom kašičicom brašna. Ostavite da odstoji.
Kada kvasac nadođe dodajte ga u suve sastojke i odajte preostale sastojke testa.
Testo dobro izradite, pa onda rastanjite na debljinu otprilike 1,5 centimetara.
Pogačice vadite čašom promera oko 8 centimetara. Ređajte ih u podmazanu tepsiju i ostavite da nadođu.
Pomešajte sve sastojke za fil.
Manjom čašicom pravite udubljenja, pa onda udubljenja napunite filom. Ivice premažite umučenim jajetom i pospite susamom. Možete dodati i druge dodatke koje volite.
Pecite 20ak minuta na 200 stepeni dok ne porumene (ovisi od rerne do rerne).
Od ostatka testa možete napravaiti perece ili pletenice.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.