Medaljoni sa spanaćem mogu se služiti kao predjelo.
Sastojci
TESTO
1 kg brašna tip 400
1/2 l mleka
2 dcl ulja
1 kocka svježeg kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
1 jaje za premazivanje
FIL ZA PUNJENJE
300 g sira
malo obarenog spanaća
150 g na kockice iseckane salame
malo soli
Način pripreme
Sve suve sastojke pomešajte.
Sveži kvasac dodajte u malo mlakog mleka sa malo soli, šećera i jednom kašičicom brašna. Ostavite da odstoji.
Kada kvasac nadođe dodajte ga u suve sastojke i odajte preostale sastojke testa.
Testo dobro izradite, pa onda rastanjite na debljinu otprilike 1,5 centimetara.
Pogačice vadite čašom promera oko 8 centimetara. Ređajte ih u podmazanu tepsiju i ostavite da nadođu.
Pomešajte sve sastojke za fil.
Manjom čašicom pravite udubljenja, pa onda udubljenja napunite filom. Ivice premažite umučenim jajetom i pospite susamom. Možete dodati i druge dodatke koje volite.
Pecite 20ak minuta na 200 stepeni dok ne porumene (ovisi od rerne do rerne).
Od ostatka testa možete napravaiti perece ili pletenice.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom