Medaljoni sa spanaćem mogu se služiti kao predjelo.

Sastojci

TESTO

1 kg brašna tip 400

1/2 l mleka

2 dcl ulja

1 kocka svježeg kvasca

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

1 prašak za pecivo

1 jaje za premazivanje

FIL ZA PUNJENJE

300 g sira

malo obarenog spanaća

150 g na kockice iseckane salame

malo soli

Način pripreme

Sve suve sastojke pomešajte.

Sveži kvasac dodajte u malo mlakog mleka sa malo soli, šećera i jednom kašičicom brašna. Ostavite da odstoji.

Kada kvasac nadođe dodajte ga u suve sastojke i odajte preostale sastojke testa.

Testo dobro izradite, pa onda rastanjite na debljinu otprilike 1,5 centimetara.

Pogačice vadite čašom promera oko 8 centimetara. Ređajte ih u podmazanu tepsiju i ostavite da nadođu.

Pomešajte sve sastojke za fil.

Manjom čašicom pravite udubljenja, pa onda udubljenja napunite filom. Ivice premažite umučenim jajetom i pospite susamom. Možete dodati i druge dodatke koje volite.

Pecite 20ak minuta na 200 stepeni dok ne porumene (ovisi od rerne do rerne).

Od ostatka testa možete napravaiti perece ili pletenice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: domacica.com