Nema ništa lepše od domaće pite.

Sastojci:

500 g gotovih kora, 2 kockice svežeg kvasca, 250 ml mleka, 6 kašika brašna, pola kašičice soli, 100 g ulja, 300 g sira, 200 g kiselog mleka

Priprema:

Kvasac otopiti u mleku, pa ga sjediniti sa prethodno pomešanim brašnom, solju i uljem. Izmešati da se dobije jednolična smesa i ostaviti da odstoji 10-15 minuta.

U posebnoj posudi izgnječiti sir i pomešati sa kiselim mlekom.

Jednu koru pomoću četkice premazati pripremljenom smesom sa kvascem i brašnom, pa namazati filom od sira. Ne razmazujte fil po celoj kori, već neka ostane uz jednu ivicu, a zatim koru urolajte i smotajte u krug.

Isto uradite sa ostalim korama. Urolane pite složite u podmazan pleh. Ako vam je ostalo smese sa kvascem, prelijte je preko pitica. Pecite na 200 stepeni 30-35 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stil.kurir.rs