1. U vanglicu sipajte malo mlakog mleka potopite kvasac i dodajte šećer. Dodajte 1 jaje, ulje, i pola brašna, zatim so i dobro izjednačite testo.
2. Zatim dodajte ostatak brašna da dobijete mekano glatko testo. Pokrijte krpom i pustite da naraste. Kad je testo naraslo izvrnite ga na dasku koju ste posuli brašnom. Testo razvucite u veći pravougaonik i namažite margarinom.
3. Urolujte i presecite na pola. Prvo razvijte jednu polovinu tanko za pola cm presecite na pola pa pravite trouglove u koje ćete stavljati pripremljen sir koji ste izdrobili i izmešali sa jajetom. Uvijajte u kiflice.
4. Tako uradite i sa ostatkom testa. Testo premažite jajetom i pospite susamom. Ostavite 15 min da malo narastu pa pecite u rerni na 200 stepeni 30 min...
Izvor: Kod bake u gostima
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera
Najbolja čokoladna torta sa višnjama
Kolač sa jabukama i grizom, koji će deca obožavati