1. Neoljušten krompir skuvajte u posoljenoj vodi.
2. Sitno iseckan crni luk propržite na umerenoj temperaturi, u teflon tiganju, sa 2 kašike ulja. Očišćenu boraniju obarite u posoljenoj kipućoj vodi 5-7 minuta, isperite, ocedite i dodajte u tiganj sa lukom, pa dinstajte zajedno još desetak minuta.
3. Kuvani krompir oljuštite, stavite u činiju i zgnječite viljuškom. Potom dodajte izmrvljeni sir, posolite i pobiberite, pa umešajte 3 umućena jajete, dinstani luk i boraniju.
4. Sve dobro sjedinite, stavite na foliju ili masni papir, oblikujte kao hleb i stavite u podmazan pleh.
5. Pecite na 190 stepeni oko 60 minuta. Gotovu veknu izvadite iz rerne, sačekajte da se malo ohladi, isecite na kriške i poslužite.
Savet plus: umesto boranije možete staviti brokoli ili dodati malo naseckane šunke!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Tajni kuvar