Jaja umutiti, pa dodati ulje, mrvljeni sir, kiselo mleko, kiselu vodu i prašak za pecivo. Probati i ako je potrebno dodati malo soli. Kore podeliti na tri dela po 7 kora. Prvu koru nafilovati i uviti ovlaš kao rolat, drugu koru nafilovati pa preko nje staviti već uvijeni rolat pa sve zajedno uviti kao rolat. Tako ponavljati dok ne utrošite svih 7 kora. Rolat od sedam kora podeliti na 4 jednaka dela i staviti u podmazan pleh Voditi računa da se ne dodiruju kore kako bi se svaka *gibančica ispekla sa svih strana*. Tako uraditi i sa preostala dva dela po 7 kora. Kad sve završite imaćete 12 gibančica. Trebaće vam veći pleh ili ih rasporedite u dva pleha. Isečene gibančice premažite umućenim žumancetom i pecite na laganoj vatri 20-25 minuta. Pečene prekrijte platnenom salvetom da se malo prohlade i služite.
Gibančići sa sirom i kiselim mlekom
Ukusne i jako dekorativne pitice, dopašće se svima
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus