Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klepe - tradicija bosanske kuhinje

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Savršena gozba može samo uz bosanski gurmanluk, mapravite i vi ovaj specijalitet.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Zakuvati tvrđe testo od brašna, jaja, mlake vode i soli. Razviti deblju jufku i iseći je na kvadratiće.


Sastojci:

-500 g brašna

-2 jajeta

-500 g mlevenog mesa

-1 glavica crvenog luka

-2-3 čena belog luka

- 1 šolja kiselog mleka ili pavlake

- malo soli i bibera

– rastopljen maslac

-1 kašičica aleve paprike

2. Od mesa, sitno iseckanog luka, soli i bibera pripremiti fil za klepe. Na svaki kvadratić testa staviti fil, pa ga presaviti tako da se dobije trouglasti oblik.

3. U dublju posudu staviti vodu da prokuva, pa je posoliti i u nju lagano stavljati klepe. Kuvati dok klepe ne isplivaju (10-ak minuta). Kada su kuvane, vaditi ih iz vode i ređati u vatrostalnu posudu.

4. Zagrejati rernu na srednju temperaturu pa u nju staviti klepe da se zapeku. U međuvremenu usitniti bijeli luk i ga pomešati sa kiselim mlekom ili pavlakom.

5. U tiganju zagrejati maslac dok ne počne da cvrči, pa dodati u smjesu sa kiselim mlekom. Ovom smesom od jogurta preliti gotove klepe.

6. Prilikom serviranja ukrasiti ih pavlakom i poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: nmrecepti.blogspot.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti