1. Zakuvati tvrđe testo od brašna, jaja, mlake vode i soli. Razviti deblju jufku i iseći je na kvadratiće.
2. Od mesa, sitno iseckanog luka, soli i bibera pripremiti fil za klepe. Na svaki kvadratić testa staviti fil, pa ga presaviti tako da se dobije trouglasti oblik.
3. U dublju posudu staviti vodu da prokuva, pa je posoliti i u nju lagano stavljati klepe. Kuvati dok klepe ne isplivaju (10-ak minuta). Kada su kuvane, vaditi ih iz vode i ređati u vatrostalnu posudu.
4. Zagrejati rernu na srednju temperaturu pa u nju staviti klepe da se zapeku. U međuvremenu usitniti bijeli luk i ga pomešati sa kiselim mlekom ili pavlakom.
5. U tiganju zagrejati maslac dok ne počne da cvrči, pa dodati u smjesu sa kiselim mlekom. Ovom smesom od jogurta preliti gotove klepe.
6. Prilikom serviranja ukrasiti ih pavlakom i poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: nmrecepti.blogspot.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus