Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tradicionalne ruske piroške sa mesom

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Rusi imaju tradiciju dugu vekovima kada je u pitanju ovo pecivo sa mesom, vreme je da ga i vi pripremite

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Kada ste pripremili testo i ostavili ga da se podigne, pripremite nadev. Sitno isecite luk i propržite ga na maslacu, dodajte meso, dobro ga propržite pa ga začinite po ukusu.


Sastojci:

kiselo testo - brašno, kvasac, voda, kašičica soli

1 kg mlevene junetine

glavica crnog luka

dve kašike putera

3 tvrdo kuvana jaja

1/2 veze mirođije

so i biber po ukusu

2. Ostavite meso da se ohladi. Jaja sitno isecite, naseckajte mirođiju i sve pomešajte sa mesom.

3. Uskislo testo izručite na dasku za mešenje, pospite brašnom i razvucite jufku debljine jednog prsta. Mora biti duža i šira od pleha u kome pecete pirog.

4. Pleh podmažite puterom, stavite na njega jufku, rasporedite po njoj nadev, pa ga prekrijte krajevima jufke sa sve četri strane tako da nadev bude sasvim pokriven, a krajeve testa uštipajte prstima da se sastave. Pirog ostavite pola sata da nadođe, pa ga ispecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, 45 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti