Sastojci:
Za testo:
- 950 g brašna
- 320 ml mlake vode
- 60 ml maslinovog ulja
- 1 kašika aktivnog suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 1–2 kašike mleka, za premazivanje
Za smesu sa sirom:
- 475 g feta sira, izmrvljenog
- 240 g mocarela sira, rendanog
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1 kašičica sušene nane
- so i biber po ukusu
- 1–2 kašike maslinovog ulja
Recept za čamičiće od testa punjene sirom i peršunom:
Kako biste napravili ove čamčiće, prvo pripremite testo. Koristeći mikser sa kukom za testo, pomešajte brašno, šećer, instant kvasac, so i mlaku vodu. Mešajte na maloj brzini dok smesa ne počne da se skuplja i izgleda blago mrvičasto. Polako dodajte maslinovo ulje i nastavite da mešate na srednjoj brzini 4–5 minuta, ili dok testo ne postane glatko, elastično i ne formira loptu.
Stavite testo u blago nauljenu posudu, pokrijte vlažnom krpom i ostavite da naraste na toplom mestu 1 sat ili dok se ne udvostruči. U međuvremenu pripremite fil. U srednjoj posudi pomešajte izmrvljeni feta sir, rendanu mocarelu, svež peršun, sušeni peršun i sušenu nanu. Dodajte so i biber po ukusu. Pospite 1–2 kašike maslinovog ulja i mešajte dok se dobro ne sjedini. Ostavite sa strane.
Zagrejte rernu na 190°C i obložite plehove papirom za pečenje. Umutite testo i podelite ga na 20 jednakih porcija. Svaku porciju oblikujte u lopticu i spljoštite je u oval, dužine oko 10 cm. Stavite kašiku smese sa sirom u sredinu svakog ovala.
Stisnite ivice testa zajedno na oba kraja, formirajući oblik čamca, ostavljajući sredinu otvorenom. Lagano pritisnite da biste učvrstili oblik. Premažite ivice testa mlekom. Pecite u zagrejanoj rerni 12–15 minuta, ili dok testo ne porumeni, a sir se ne otopi i blago porumeni. Servirajte toplo ili na sobnoj temperaturi. Možda ćete želeti da napravite i čamce od tikvica punjene piletinom i sirom.
Pročitajte kako se prave krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
