Kada želite da spremite nešto brzinski, a da to ipak bude bogat ručak, mi vam preporučujemo rolnice od belog mesa u tikvici. Uz ovako pripremljeno belo meso nije vam potreban prilog, ali možete da poslužite neku sezonku salatu, kao što je šopska. Belo meso i tikvice su odlična kombinacija, a sa nadevom od parmezana i pistaća su pun pogodak. 

  • Sastojci:
  • 1 tikvica 
  • 50 g pistaća 
  • 1 belance 
  • 50 g parmezana 
  • 500 g pilećeg filea 

Priprema: 

U blenderu pomešajte pistaće, parmezan i belance i dobro izblendirajte. Tikvicu po dužini isecite baš tanko (oko mm debljine). Meso isecite na tanke šnicle, pa prekrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Svaku šniclu premažite i urolajte. Dve šnite tikvice stavite jednu pored druge i malo preklopite, pa stavite rolnicu belog mesa i ponovo urolajte. Ispržite u ulju. 

BONUS VIDEO: 

Kako se pravi puter piletina Instagram/Fooodkings

Izvor: Stvar ukusa