Kada želite da spremite nešto brzinski, a da to ipak bude bogat ručak, mi vam preporučujemo rolnice od belog mesa u tikvici. Uz ovako pripremljeno belo meso nije vam potreban prilog, ali možete da poslužite neku sezonku salatu, kao što je šopska. Belo meso i tikvice su odlična kombinacija, a sa nadevom od parmezana i pistaća su pun pogodak.
- Sastojci:
- 1 tikvica
- 50 g pistaća
- 1 belance
- 50 g parmezana
- 500 g pilećeg filea
Priprema:
U blenderu pomešajte pistaće, parmezan i belance i dobro izblendirajte. Tikvicu po dužini isecite baš tanko (oko mm debljine). Meso isecite na tanke šnicle, pa prekrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Svaku šniclu premažite i urolajte. Dve šnite tikvice stavite jednu pored druge i malo preklopite, pa stavite rolnicu belog mesa i ponovo urolajte. Ispržite u ulju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom