Kada želite da spremite nešto brzinski, a da to ipak bude bogat ručak, mi vam preporučujemo rolnice od belog mesa u tikvici. Uz ovako pripremljeno belo meso nije vam potreban prilog, ali možete da poslužite neku sezonku salatu, kao što je šopska. Belo meso i tikvice su odlična kombinacija, a sa nadevom od parmezana i pistaća su pun pogodak.
- Sastojci:
- 1 tikvica
- 50 g pistaća
- 1 belance
- 50 g parmezana
- 500 g pilećeg filea
Priprema:
U blenderu pomešajte pistaće, parmezan i belance i dobro izblendirajte. Tikvicu po dužini isecite baš tanko (oko mm debljine). Meso isecite na tanke šnicle, pa prekrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Svaku šniclu premažite i urolajte. Dve šnite tikvice stavite jednu pored druge i malo preklopite, pa stavite rolnicu belog mesa i ponovo urolajte. Ispržite u ulju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus