1. U činiji izmešajte sve začine, narendanu koricu i sok od lajma (limente ili limuna). U ovu mešavinu uvaljajte tanko isečene kriške jabuka.
2. Ako nemate sušaru, jabuke slažite u tepsiju obloženu papirom i sušite ih u rerni sa ventilatorom na 80-100°C.
Ako imate sušaru tj. dehidrator, onda kriške jabuka poslažite na police i sušite 10 sati.
3. Osušene jabuke čuvajte u dobro zatvorenoj kutiji kako ne bi povukle vlagu. Vodite računa da jabuke budu potpuno suve kako se ne bi ubuđale u zatvorenoj kutiji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kuvarancije.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus