1. Paradajz oprati i posušiti, pa iseći tzv. poklopac tj. deo gde se nalazi peteljka. Ukoliko je potrebno, kako bi paradajz mogao stabilno da stoji, malo iseći i poravnati donji deo ploda.
2. Pažljivo izdubiti paradajz (pulpu sačuvati) i začiniti sa unutrašnje strane.
3. Blago nuljiti vatrostalnu posudu, na dno položiti izdubljen paradajz i ruzmarin.
4. Složiti izdubljen paradajz, u svaki paradajz razbiti jaje, blago začiniti i peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko sedam minuta ili po želji (u zavisnosti da li je potreno da jaja budu rovita ili dobro pečena).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: posaljirecept.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus