1. Izmešajte jaja, 100 grama krem-sira, pet kašika vode, brašno i so, pa smesu ostavite da odstoji pola sata.


Sastojci:

300 g pilećeg filea
2 jajeta
200 g krem-sira
100 g brašna
1 glavica crnog luka
1 kašika začina (origano, peršun, biber, so, mirođ ija)
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
3 paradajza
150 g svežih krastavaca
1 veza mladog luka
200 g kupusa
1-2 iseckana lista zelene salate

2. Piletinu i luk isecite na trake, pa ih ostavite da se mariniraju u ulju i mešavini zacina 15-ak minuta. Stavite malo ulja u tiganj i ispecite deblje palačinke (4-5 komada).

3. Beli luk iseckajte što sitnije, paradajz isecite na trake, krastavce na listiće, a mladi luk na kolutiće. Izriban kupus začinite kao salatu, pa ga ocedite. Ostatak krem-sira pomešajte s belim lukom, salatom i solju.

4. Piletinu i mladi luk pržite 5 minuta u vrućem tiganju bez dodavanja ulja, posolite i ostavite da se ohlade.

5. Palačinke spustite na providnu foliju, premažite sosom od belog luka, rasporedite ostale sastojke, pa ih smotajte, umotajte u foliju i stavite na pola sata u frižider.

6. Zatim isecite palačinke na nekoliko delova i poslužite sa ostatkom sosa od belog luka.