1. Zagrejte ulje u tiganju i propržite crni luk i papriku oko 5 minuta, dok povrće ne omekša. Pebacite povrće u posudu i ostavite da se ohladi.


Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1 crni luk, sitno iseckan

1 paprika srednje veličine, sitno iseckana

80 g brašna

kašika praška za pecivo

1/2 kašičice origana

kašika šećera

kašika belog luka u prahu

1/4 kašičice soli

1/3 šolje mleka

40 g feta sira

1 jaje

2 kašike paradajz pirea

2 kašike iseckanih maslina

2. Rernu uključite na 200 stepeni. Kalup za mafine pouljite ili u njega poređajte papirne korpice.

3. U posebnoj posudi promešajte brašno, prašak za pecivo, origano, šećer, beli luk u prahu i so. 

4. Paprici i luku dodajte mleko, jaje, fetu, paradajz pire i masline. Pomšajte suve i vlažne sastojke. 

5. Smesu sipajte  kalup za mafine i pecite u zagrejanoj rerni 13 do 15 minuta. Nakon pečenja ostavite mafine da se hlade bar 5 minuta pre nego što ih izvadite iz pleha.