Na pijaci i u prodvancima je sada veliki izbor povrća, a to znači da možete da pripremate najrazličitija jela. Ako želite da napravite ukusno jelo, ali i da uštedite koji dinar, predlažemo vam ovaj recept. Napravite pohovano povrće iz rerne koje ne samo da se idealno za štedljive domaćice, već je super i ako postite. 

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 2 šargarepe
  • 2 paprike
  • 1 patlidžan
  • 4 mala krompira
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike rendanog tvrdog sira (može posni)
  • 170 g prezli

Recept za pohovano povrće iz rerne - idealno za štedljivu domaćicu:

14:20
Korak 1

Pripremite povrće 

Sve povrće (tikvicu, šargerpe, patlidžan, krompir, paprike) isecite na deblje trake, a beli luk izrendajte. 

14:22
Korak 2

Napravite poh 

U tanjiru pomešajte prezle, beli luk i rendani sir, pa začinite po želji. Uvaljajte povrće i ređajte na pleh obložen pek papirom.

14:22
Korak 3

Pecite povrće 

Posolite i pobiberite, pa prelijte ulje. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pečeno povrće u slatko-kiselom sosu

BONUS VIDEO: 

Instagram/healthfitnessguide_ Posna salata sa povrćem

(StvarUkusa/S.B.)