Na pijaci i u prodvancima je sada veliki izbor povrća, a to znači da možete da pripremate najrazličitija jela. Ako želite da napravite ukusno jelo, ali i da uštedite koji dinar, predlažemo vam ovaj recept. Napravite pohovano povrće iz rerne koje ne samo da se idealno za štedljive domaćice, već je super i ako postite.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 1 patlidžan
- 4 mala krompira
- 3 čena belog luka
- 2 kašike rendanog tvrdog sira (može posni)
- 170 g prezli
Recept za pohovano povrće iz rerne - idealno za štedljivu domaćicu:
Pripremite povrće
Sve povrće (tikvicu, šargerpe, patlidžan, krompir, paprike) isecite na deblje trake, a beli luk izrendajte.
Napravite poh
U tanjiru pomešajte prezle, beli luk i rendani sir, pa začinite po želji. Uvaljajte povrće i ređajte na pleh obložen pek papirom.
Pecite povrće
Posolite i pobiberite, pa prelijte ulje. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta.
Pročitajte i ovo: Pečeno povrće u slatko-kiselom sosu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem