1. Rernu zagrejte na 120 stepeni C. Kokice iskokajte na uobičajen način, pa izaberite one koje su se dobro raspukle, stavite ih u tiganj i držite u rerni da se ne ohlade dok pripremate karamel.


Sastojci:

1 šolja kukuruza kokičara

1 šolja otopljenog putera

2 šolje smeđeg šećera

1/2 šolje meda

2 kašičice soli

1/2 kašičice sode bikarbone

1 kašičica ekstrakta vanile

2. U velikom tiganju na umerenoj vatri pomešajte puter, smeđi šećer, mes i so. Zagrevajte ovu smesu dok ne počne da vri, konstantno mešajući silikonskom špatulom. Nakon 5 minuta vrenja, sklonite smesu s ringle i dodajte sodu bikarbonu i ekstrakt vanile.

3. Izvadite kokice iz rerne i prelijte ih karamel smesom, pa promešajte da svaka kokica bude pokrivena. Nakon toga kokice rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje. Pleh stavite u rernu i pecite sat vremena, mešajući kokice na svakih 15 minuta. gotove kokice izvadite iz rerne i stavite na drugi pleh obložen papirom za pečenje da se ohlade. Kada se kokice malo ohlade, razdvojte one koje su se zalepile. Poslužite karamel kokice kada se potppuno ohlade.