1. Prebrisati limete vaticom natopljenom u rakiji (da se skine zaštitni vosak koji nije baš za jelo), pa ih dobro oprati pod vrelom vodom. Koru dve limete izrendati ili sitno iseckati. Jednu limetu iseći na krugove. Preostale dve limete
iscediti.
2. Pomešati koru i sok od limeta sa šećerom, u specijalnoj posudi za mućenje sa oznakama za mililitre. Dopuniti
vodom do 500 ml. Preliti u metalnu posudu i držati 3 sata u frižideru. Tokom zamrzavanja, svakih 15 minuta
snažno izmešati tečnost, kako bi se na kraju dobio fino izlomljeni sorbe.
3. Sipati sorbe u dekorativne čaše sa nožicom i preliti votkom. Servirati sa krugovima limete i ukrasiti svežim listićima
nane, po želj
Sorbe od limete
Osvežavajući koktel za vrele letnje večeri.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus