1. Rotkvice očistiti i izrendati na krupno, ali pri tom sačuvati nekoliko najvećih za ukrašavanje na kraju. Limun oprati vrućom vodom i izrendati koru. Iscediti sok iz limuna. Izmešati rendane rotkvice, sok i koru od limuna.
2. Izmešati kiselu pavlaku i ulje od bundeve. Posoliti, pobiberiti i dodati malo šećera. Izmešati pripremljenu mešavinu sa rotkvicama.
3. Rotkvice koje su ostavljene za ukrašavanje, iseći na tanke kolutove i zabosti po površini salate. Ukrasiti rascepljenim listićima vlašca.
Salata od rotkvica
Limun i pavlaka čine ovu prolećnu salatu izuzetno osvežavajućom.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus