1. U šerpu stavite vodu, vino, šećer, med, karanfilić, koru od pomorandže i cimet.
2. Mešajte dok se šećer i med ne rastope na srednjoj vatri.
3. Ogulite kruške, precesite na pola i očistite deo gde su semenke. Možete ih kuvati i cele.
4. Kuvajte ih u vinu dok ne omekšaju.
5. Služite iz tople.
Savet plus: Ovaj dezert možete i podgrejati, ali da bude topao, a ne vreo. Takođe, možete kruške posuti sa malo mlevenih ili seckanih oraha.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus