1. U šerpu stavite vodu, vino, šećer, med, karanfilić, koru od pomorandže i cimet.


Sastojci:

4 kruške

2 kašike šećera

1 kašika meda

malo karanfilića

kora od pola pomorandže

malo cimeta

2 čaše vina

pola čaše vode

2. Mešajte dok se šećer i med ne rastope na srednjoj vatri.

3. Ogulite kruške, precesite na pola i očistite deo gde su semenke. Možete ih kuvati i cele.

4. Kuvajte ih u vinu dok ne omekšaju. 

5. Služite iz tople.

Savet plus: Ovaj dezert možete i podgrejati, ali da bude topao, a ne vreo. Takođe, možete kruške posuti sa malo mlevenih ili seckanih oraha. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/