1. U šerpu stavite vodu, vino, šećer, med, karanfilić, koru od pomorandže i cimet.
2. Mešajte dok se šećer i med ne rastope na srednjoj vatri.
3. Ogulite kruške, precesite na pola i očistite deo gde su semenke. Možete ih kuvati i cele.
4. Kuvajte ih u vinu dok ne omekšaju.
5. Služite iz tople.
Savet plus: Ovaj dezert možete i podgrejati, ali da bude topao, a ne vreo. Takođe, možete kruške posuti sa malo mlevenih ili seckanih oraha.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom