Palenta je ukusna i samo s jogurtom, sirom, kiselim mlekom, a danas je predstavljamo na malo drugačiji način.

Sastojci:

400 g palente

1/2 kašičice soli

4 kašike ulja

8 dl vode

jaje

150 g kukuruznog ili običnog oštrog brašna

Priprema:

U vodu dodati so i ulje i čekati da proključa. Kada provri, ubaciti palentu i kuvati je prema uputstvu za upotrebu uz neprestano mešanje. Kad se sve sjedini, ostaviti još minut na vatri, pa skloniti da se malo ohladi. Tada umešati jaje i postepeno dodavati brašno. Zamesiti mekano testo na pobrašnjenoj podlozi. Podeliti na četiri dela i oblikovati valjke širine oko 3 cm. Nožem izrezati komade debljine oko 1 cm. Vlažnim rukama oblikovati njoke. Kuvati ih u kipućoj slanoj vodi. Od trenutka kada isplivaju na površinu kuvati ih još najviše 5 minuta. Izvaditi ih šupljikavom kašikom i poslužiti ih s umakom po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: gastro.24sata.hr