Do sada ste špagete jeli u sosu od paradajza, a sada probajte ovu neobičnu kombinaciju.

Sastojci:

4 paradajza

125 g špageta

3 parčeta zdenke

2 dcl neutralne pavlake

pola glavice luka

1 kašika paradajz pirea

1 čen belog luka

50 g putera

ulje

so

mleveni crni biber

Priprema:

Kuvamo špagete. U tiganj sa rastopljenim puterom dospemo ulje i pržimo sitno isečen luk. Dodamo isečenu unutrašnjost paradajza i sitno seckani beli luk. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Dodamo kašiku paradajz pirea, neutralnu pavlaku, komade zdenke i obarene špagete.

Napravljenim filom punimo izdubljeni paradajz. Ređamo u nauljenu vatrostalnu činiju i pečemo 20 minuta na 200°C.

Servirani paradajz pospemo parmezanom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: bastabalkana.com