Do sada ste špagete jeli u sosu od paradajza, a sada probajte ovu neobičnu kombinaciju.
Sastojci:
4 paradajza
125 g špageta
3 parčeta zdenke
2 dcl neutralne pavlake
pola glavice luka
1 kašika paradajz pirea
1 čen belog luka
50 g putera
ulje
so
mleveni crni biber
Priprema:
Kuvamo špagete. U tiganj sa rastopljenim puterom dospemo ulje i pržimo sitno isečen luk. Dodamo isečenu unutrašnjost paradajza i sitno seckani beli luk. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Dodamo kašiku paradajz pirea, neutralnu pavlaku, komade zdenke i obarene špagete.
Napravljenim filom punimo izdubljeni paradajz. Ređamo u nauljenu vatrostalnu činiju i pečemo 20 minuta na 200°C.
Servirani paradajz pospemo parmezanom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus