Do sada ste špagete jeli u sosu od paradajza, a sada probajte ovu neobičnu kombinaciju.
Sastojci:
4 paradajza
125 g špageta
3 parčeta zdenke
2 dcl neutralne pavlake
pola glavice luka
1 kašika paradajz pirea
1 čen belog luka
50 g putera
ulje
so
mleveni crni biber
Priprema:
Kuvamo špagete. U tiganj sa rastopljenim puterom dospemo ulje i pržimo sitno isečen luk. Dodamo isečenu unutrašnjost paradajza i sitno seckani beli luk. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Dodamo kašiku paradajz pirea, neutralnu pavlaku, komade zdenke i obarene špagete.
Napravljenim filom punimo izdubljeni paradajz. Ređamo u nauljenu vatrostalnu činiju i pečemo 20 minuta na 200°C.
Servirani paradajz pospemo parmezanom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: bastabalkana.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom