Skuvajte krompir u ljusci i još topao oljuštite i izgnječite. Posolite i dodajte malo brašna. Napravite udubljenje u koje ćete razbiti jaja i dodati ostale sastojke. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Sve vreme posipajte brašnom da se ne lepi. Testo podelite na 4 dela i svaki izvaljajteu kobasicu, pa je isecite na 2-3 cm duge komade. Viljuškom ih malo spljoštite, ali da ostanu debeljuškasti. Kuvajte ih 2-3 minuta u slanoj vodi i vadite šupljom kašikom. Možete ih preliti rastopljenim puterom.
Domaće njoke
Pripremite domaće njoke i uživajte u ukusnim specijalitetima sa prelivima po želji.
Još iz kategorije
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Brze pogačice sa sirom od 4 sastojka - uspevaju iz prve
Salata sa prženim jajima, piletinom i kupusom
Recept za kolač sa kruškama
Piletina u sosu od meda i senfa