1. Oprati krompir, oljuštiti ga i iseći na kocke. Oprati zelen, očistiti je i sitno iseckati. Slaninu iseći na uzdužne, tanke trake- Zatim očistiti i crni luk i iseckati ga.
2. Zagrejati margarin u jednoj posudi. Prodinstati na margarinu crni luk, kockice krompira i zelen za supu. Zatim dodati supu od povrća i list lorbera i sve zajedno kuvati oko 30 minuta.
3. Odvaditi oko pet kašika povrća iz supe i ostaviti za posle, za garniranje. Posle toga izvaditi i lorberov list. Promešati supu. Dodati topljeni sir i sve mikserom izmešati. Začiniti solju i biberom.
4. Oprati peršun, otresti vodu sa njega i iseckati ga. U drugoj posudi hrskavo propržiti slaninu. Zatim je izvaditi i ostaviti na kuhinjskom papiru da se ocedi mast sa nje. Posle toga ostavljeno povrće opet dodati supi. Zatim garnirati slaninom i listićima peršuna.