1. Očistiti spanać i blanširati ga. Procediti i iseckati na sitno. Zarezati paradajz i preliti ga vrelom vodom, da se lakše oljušti kožica. Oljuštiti paradajz i iseckati ga na kockice. Iseckati crni i beli luk. Prokuvati paradajz i beli luk. Nakon 5 minuta umešati slatku pavlaku i mleko.
2. Izmešati spanać sa lukom, prezlama, sirom, jajetom, malo soli i bibera. Ispasirati paradajz sos. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
3. Napuniti kanelone dobijenom smesom od sira i spanaća i poređati ih u nauljenu, malo dublju vatrostalnu posudu. Preliti paradajz sosom i peći u rerni oko 30 minuta. Pred kraj posuti sirom.
Kaneloni punjeni spanaćem
Kaneloni uvek dobro dođu kad se zasitite špageta, pena, taljatela i fusila.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus