1. Izabrati što manje, čvrste i neoštećene krastavce. Svaki krastavac oprati mekom četkom, a vrh peteljke odseći. Dobro ocediti, osušiti i slagati što gušće jedan pored drugog u čiste tegle. Između krastavaca stavljati ren isečen na štapiće, mirođiju, slačicu, beli luk i list vinove loze.
2. Prokuvati pomešano sirće, vodu, so i šećer, pa vruće preliti po krastavcima.
3. Drugog dana, kad se krastavci potpuno ohlade, zatvoriti tegle i staviti ih na hladno mesto.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus